2012. január 16., hétfő

Pipa torta


Nagy feladatot kaptam a hétvégén. Egy Napapának a születésnapjára pipa formájú tortát kellett készítenem.





Őszintén szólva a dohányzás is távol áll tőlem hát még egy pipa................. szerencsére majdnem egy hetet kaptam a felkészülésre.

Szóval nyakamba vettem az internetet :)). Nagyon sokféle pipából lehet választani mostanában, a hagyományos fazontól (mármint ami nekem hagyományosnak számít) a teljesen extrémig. Hogy milyen árakat találta az igazi pipáknál? ...................hát teljesen elképedtem mennyibe tud kerülni egy pipa..................... de nem is ez fontos most. Igazából nem választottam egy fazont sem, hanem olyan "általános" formában készítettem, ami lecsapódott a kis fejemben :)

Úgy éreztem csakis vmilyen fa mintázatú külseje lehet. Halványabb barna fondattal burkoltam és azt festettem kakaóporral és kevéske feketével miután erezettet utánozó vonalakat karcoltam bele. Vékony fém csík következik ez után, vagyis én annak szántam :) aztán a fekete szipkája.

Elég terebélyesre sikeredett, gondolkoznom kellett min fogják elvinni. Hát szétszedtem a tortaálványomat amit a Férjecském a Menyasszonyi tortámhoz készített. A legalsó lapjára éppen ráfért.

Remélem az ünnepelt aki mint mondták pipamániás :) nem szörnyedt el nagyon mert biztos sok hiányosságot talált egy igazi pipához képest, és örült a tortának.


Ez a torta a gyerkőceimet is nagyon érdekelte :) alig tudtam
olyan képet készíteni amelyiken nincsenek rajta

itt-ott még lehetett volna mit igazítani................

Reszelt csokival akartam utánozni a dohányt :)




2 megjegyzés:

  1. Jó nagy pipát gyártottál! Nagyon ügyes vagy, szerintem örülhetett neki, aki kapta.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) Igen most kaptam a visszajelzést és az mondta az ünnepelt h még soha nem kapott ilyet :))))

    VálaszTörlés