2012. január 18., szerda

Focipálya torta

Ezen a héten már nagyon belehúzok a bejegyzések írásába :)))) azért igyekszem ennyire hogy ne maradjak le annyira tortácskáim megmutatásával. Általában mindig a legfrissebbet mutatom meg Nektek és ezért több torta ki is marad :((
A mai alany szombatra készült, egy fociimádó szülinapjára. Ebből már nem is nehéz kitalálni hogy mi a témája................hát persze hogy a foci! Konkrétan egy focipálya.



Tudom h ez a torta nem túl fantáziadús mert hát egy focipályát nem lehet túlságosan bonyolítani, de gondoltam hátha tudok másoknak legalább egy kicsi ötletet adni ha másban nem de legalább egy torta témájában :)))

Nem véletlen h a focilabda ott van a közepén :))) Máskor is csináltam már ilyen domború focilabdát azzal a különbséggel h akkor piskótával "tömtem" ki,  most pedig fondanttal. Ugyanis Barátosném aki a tortát süttette nagyon szereti a fondant és Neki dugtam egy kis extra adaggal a labda alá. Nem is Ő volt az ünnepelt de azért direkt Neki szólt :))))))))

Szerintem egy ilyen zöld "pályát" határozottan feldob egy labda. Mutatós és mégis egyszerű. Úgy készítettem h fehér fondanttal burkoltam a domború formát és kicsi ötszög mintát rajzoltam vagyis inkább szurkáltam bele mintha varrás lenne. Aztán festettem .
A pálya felfestése tojáshabból készült, vagyis ahogyan a hozzáértőbbek mondják royal icingből. Szeretek ezzel az anyaggal írókázni de most úgy jártam vele ahogyan eddig még soha.............vmiért nem tapadt rendesen a fondantra és száradás után egy-egy hevesebb mozdulatra lepotyogott innen-onnan. Utána kellett javítanom. Persze gondolhatja mindenki egy tortát nem szokás dobálni.................és ez így is van :)))))






3 megjegyzés:

  1. A focilabda-megoldásod még mindig bejön :)

    VálaszTörlés
  2. Ha zöld szögletes torta kell, ötletért ide jövök! Látom, van többféle is belőle. :-)
    Vár Rád egy (illetve rögtön) kettő díj nálam.
    Üdv!

    VálaszTörlés