2012. január 12., csütörtök

Óriás habroló

Tőlem teljesen szokatlan dologgal jelentkezem. Persze ez az óriás habroló is a tortázással kapcsolatos, mert habroló tortát kellett volna sütnöm egy kisfiúnak aki nem szereti az édes tortákat csak a hab vagy sajtrolót. Először mindképpen kerek tortaformában képzeltem a kivitelezést. Kísérletezés közben rá kellett jönnöm h a szeleteléssel komoly gondok lesznek.
De aztán jött az Isteni szikra...................sütök egy nagy óriási félkör alakú tésztát és megtöltöm kicsi habrolóval.

Ez lett a végeredmény:








Egyik kedves ismerősöm éppen akkor adott kóstolót a saját készítésű habrolójából amikor éppen aktuális volt a habroló torta. Nagyon guszta volt  a süteménye és teljesen elámultam hogyan lehet ilyet itthon készíteni. Szerencsére elárulta a titkot Nekem :)))))

Nem bonyolult csak annyi h boltban vásárolható rétestésztát  kell a habrolóformán ( mert ilyen is létezik amit eddig én nem tudtam) kisütni. A tésztát 2cm-es csíkokban fel kell tekerni a már beolajozott formára  és sütőben pár perc alatt megsütni. Amikor kihűlt tejszínhabbal tölteni.

Nálam csak annyi volt a baj h nem tudom használni az ilyen előre gyártott réteslapokat sem a fagyasztott sem az előhűtött formában. Ezért kerestem egy házilag is elkészíthető tésztát, persze az interneten :)))  és egy nagyon jót sikerült találnom ITT.

Igaz h megint nem teljesen azt csináltam amit ott olvastam  :)))  csak a tészta receptet vettem kölcsön:
30dkg liszt
1 csipet só
1 tojás
2 dl tejföl
Ezeket összekeverjük és pihentetjük hűvös helyen.
Tölteléknek tejszínhabot használtam.

Ja és a sütőforma kérdése........................mikor még csak kísérleteztem kis poharakon sütöttem a tésztát.Itthonra magunknak így is jó volt, a férjecském nagyon díjazta.   Utána ezt a kérdést kaptam, hogy hogy nem robbantak szét mármint a poharak a forró sütőben? Nem tudom de jól sikerült mindegyik darab. Amikor már szülinapra készítettem ..........hát szégyen ide vagy oda kölcsön kértem az ismerősöm készletét. Nem drága de nem volt már időm utána járni h honnan is tudok vásárolni, 12 db fém cső aminek az egyik oldala szűkül. Ilyen szép kicsi habrolók készülhetnek vele:



Még annyit hozzá tennék h voltak habrolók amiket kicsit túl sütöttem és keménykések lettek de betöltve ezek másnapra nagyon jól megpuhultak.

2 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet! A Tortakirály sorozatban pont ilyet készített Buddy :) http://www.youtube.com/watch?v=8exbzLuFho8&feature=related

    VálaszTörlés
  2. Óóóóóó a fenébe .......... Budy lelőtte a poénom! Nem láttam de most megnézem :)

    VálaszTörlés