2011. augusztus 9., kedd

Virágkosár tortaEz a  virágkosár torta szintén Keresztanyámnak készült mint az előző orchideás torta is. A névnapi meglepije volt.

Nem mondom nem egy gyorsan elkészíthető torta az biztos :-)  Egy egész estét töltöttem a virágok elkészítésével és nem is lettem kész. Másnap a dekorálás közben is rózsát gyártottam.

A rózsák fondantból készültek. Menet közben jöttem rá h hogyan lehet fondantból  viszonylag vékony szirmú, szép,elfogadható rózsát készíteni. A titok nagyon egyszerű : a szirmokat celofán között "lapítom". Sokkal jobb a végeredmény mintha csak simán az újaimmal formáznám.
Nem akartam h csak rózsakosár legyen, más virágot is készítettem bele.
A liliom, a kála és a nárcisz tragant masszából készültek.
Igaz a liliom nem éppen felismerhető, még kell dolgoznom h szépet tudjak készíteni de a nárcisz egész jó lett szerintem :-) A kála éppen csak határeset.A virágkosár torta oldala kakaós vajkrémből készült. Még illett is torta ízéhez mert belül erdei gyümölcsös krém volt tejszínhabbal kakaós piskótában.

Ez a torta is diabetikusnak indult mint az orchideás torta de nem voltam úgy felkészülve mint annál :-( és nem is lett az.


2 megjegyzés: