Ez a torta kedvencem. Keresztanyám szülinapjára készült. Igaz "még" nem nevezhető cukorbetegnek de már nagyon kell vigyáznia hogy mikor és mit eszik meg. Azért csináltam diabetikusra h most legalább Ő is mondjuk " nyogutan" ehessen a tortájából.
Kicsit konyítok a diabetikus étrendhez mert a Nagymamám is cukorbeteg volt de azért utána jártam és megkérdeztem ehhez értő embert is. úgy döntöttem hogy a diabetikus tortához gyümölcscukrot használok. A piskótában levő lisztnek is kicseréltem a felét kukoricakeményítőre, ezt a szénhidrát miatt.
Az orchidea azért került rá mert ez a kedvenc virága. A kedvenc családi virágunk, mindenki gyűjti az orchideákat.
Vanília krém volt a sima piskótában.
Hozzávalók a piskótához : (24 cm tortaformához)
7 tojás, 7 dkg liszt, 7dkg étkezési keményítő, 3,5dkg gyümölcscukor ( mert az kb 40%-al édesebb a kristálycukornál)
Elkészítés a szokásos módon. A tojások szétválasztása, fehérjét felverjük mikor már félkemény hab beletesszük a cukrot, verjük még vele majd a sárgát is. A végén beleszitáljuk a liszt és keményítő keverékét. Persze óvatosan. Nagyon jó kicsit sűrű piskóta lett belőle.
Hozzávalók a krémhez:
6 dl tej, 4 ek keményítő, 4 tojássárga, fél rúd vanília,1 ek gyümölcscukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése