2012. október 1., hétfő

Csokis eper és 20000

A hétvégén sok érdekes és nehéz feladatot kaptam de sajnos kisebb technikai nehézség adódott ( egész pontosan a Férjecském elvitte a fényképezőt a képek letöltése nélkül...) és most így nem tudok egyett sem megmutatni közülük. De azért nem maradtam közlésre váró torta nélkül:))))) 2 olyan tortát hoztam amit egyszerre, egy lagziba készítettem, szeptember elején. Mindkettőnél voltak nehézségek a kivitelézben. 
Az első tortánál a csokiba mártott eper volt a lényeg. Ez személyes ajándék volt az ifjú párnak.  Szeptember elején az eperszezon után készültek a torták és igencsak kellett keresgélnem a szép és friss epreket hozzá. A feladatot azért megoldottam:)


Csoki torta volt az alap és saslikpálcákra szúrtam az epreket. Biztosan nem mutatott vmi szép látványt amikor a torta tetejéről elfogyott az eper és mint egy süni álltak kifelé a pálcák a tortából de rögzíteni kellett az epreket. Több mint fél kilót használtam fel.
Tortázás közben a  gyerkőceim alig tudták kivárni h megkaphassák a díszítés maradékát:))))


A másik torta egy kosár 20000-es volt.
Ez sem ment egyszerűen. Szerencsére az Unokatesóm Unokatesója:))) szóval az egyik ismerősöm igazi cukrász és tud ostyaképet nyomtatni és ki is segített. Persze a ziccer itt is megvolt, mert a nyomtatója feladta a küzdelmet kb 3db fél 20000-es után. Nagyon aranyos volt és mindent megtett h vhogyan az eredeti pénzhez hasonlót tudjon nekem készíteni:) Ez úton is köszönöm Neki!
Így sikerült a torta:



Ez volt az első találkozásom ostyaképpel. A hajlítástól kicsit betörik, a vízzel össze lehet ragasztani de csak óvatosan mert ha elázik nagyon csúnya tud lenni. Persze gondolom vagytok többen akinek ez nem újdonság:)

Holnap jövök a legújabb tortácskáimmal:)

4 megjegyzés: