2012. február 21., kedd

Hajó torta


A hétvégén volt nálunk a farsangi bál. Az oviban péntek délután, az iskolában szombaton. A Kisfiam egy dinónak öltözött:)))) ................ természetesen. A Kislányom pillangó hercegnőnek, elfogult vagyok de angyali volt:)))))). Igaz h Ő még nem ovis,  fél év  van addig. Ebbe a csoportba fog járni és nagyon élvezte. Gond nélkül ment az óvó nénikkel, még a műsorban is részt vett:))

Na de most a tortáról. Ezt a hajó tortát a 3. osztálynak készítettem. Ide jár a  Sógornőm kislánya. Matróznak öltöztek, ezért lett egy halász hajó a tortájuk ( vagyis remélem h arra hasonlít ).



 


Megint beleestem a saját csapdámba .............. orosz krém ízesítésűt kértek és elvállaltam. Nem volt egyszerű  kialakítani a hajó formát, pedig a  tésztát sűrűbbre készítettem, a krémbe pedig kétszer annyi zselatint tettem. De még így is elég lágy lett,  nem forma tortának való állag. 
A kéket persze étel festékkel színeztem, a barnát kakaó porral. A torta házi fondanttal van burkolva, a korlát tragant masszából készült és fogpiszkálóval rögzítettem.







egy kis matróz..........másodszorra csináltam matrózt
de rosszabbul sikeredett mint elsőre.......






4 megjegyzés: