2011. október 18., kedd

Zümi torta


A feladat  méhecske torta volt, egy kislány első szülinapjára. A részleteket rám bízták.
Sokat gondolkoztam h hogyan is oldjam meg a díszítést, hiszen 1 éves az ünnepelt és nem sokkal "idősebb " a nővérkéje. Ha kicsi gyerekek kapják a tortát mindig igyekszem h  vmilyen természetes anyaggal színezek.
Végül úgy döntöttem h a fekete helyett plastic csokit használok, a sárgát pedig sáfránnyal színezem.  A végeredmény nem lett teljesen "igazi" méhecske, de mégis nyugodtan adtam át.

A zümi torta befejezése elég kalandosra sikeredett. A tortát péntek este formázva, vajkrémmel lekenve tettem a hűtőbe. Szombaton 11-re kellett elkészülnie, gondoltam reggel szépen le tudom burkolni. Hát nem. A két gyerekem, meg nem tudom még mi miatt annyira lemaradtam h csak segítséggel sikerült befejeznem. Teljesen komolyan unokatesóm jött, gyúrta a fonadnt, nyújtotta  a csokit, én meg  kivágtam a részeket és gyorsan "dobáltam" a tortára.  Még éppen  időben elkészültünk:)  Igaz a nem lett igazán szép Zümi torta:( A szimmetria teljesen elkerüli. A lábai, szárnyai, a potrohán a csíkok sem egyformák, de a körülményekhez képest nem rossz.
Ha jobban átgondolom a dolgot ezután akár futószalagon is gyárthatnánk tortákat:))) áááá nem, úgy már nem élvezném:)



Zümi a méhecske:

A szárnya... még nem is említettem h tragant masszából készült. Kezdek rájönni h majd minden tortámhoz használom:)
A lényeg h a szárnyak sem voltak  megszáradva ezért 2-2 saslik pálcát szúrtam zümi hátába és azokra  csak ráfektettem a szárnyakat.

2 megjegyzés: