2011. szeptember 21., szerda

Vadász torta



A vadász tortát nagyon élveztem elkészíteni. Nem áll messze tőlem a téma, mert a férjecském hajtó. Az egész tél a vadászatokkal, vagyis inkább a hajtással telik. Van jó pár hajtó kutyánk is, akikkel egész évben foglalkozni kell.

Ez a torta  megint óvónéninek készült.  Most Krisztinek. Összesen 6 óvónénink van Ő még "csak" a 3. akinek tortát sütök. Neves alkalomra készült a vadász torta, mert a férje nem rég ejtett el egy vad kant aminek az agyarát arany éremmel díjaztak. Gratula Neki innen is :) Ja és "mellesleg" szülinapja is volt.
Nem kaptam sok időt a felkészülésre, egész pontosan 1 napot. Kriszti Óvónéni hétfőn szólt h keddre kellene egy vadász témájú torta. Mindent pontosan kitalált, az agyart, a távcsöves puskát és a leveleket is.

A tortán az agyarakat és leveleket tragant masszából készítettem. A torta díszei közül ezek voltak az elsők amiket elkészítettem hogy a lehető legtöbb idő legyen a megszilárdulásukra.
 Az agyarokat  alufóliával béleltem h ne essenek össze és csak az utolsó pillanatban vettem ki.
A leveleknek sablont rajzoltam, ami kicsit aprólékos lett :)   Az idő rövidsége miatt aztán menet közben kicsit egyszerűsítettem rajtuk.
A tragant masszát már sárgára készítettem és a tortán festettem meg  zöldre az egyik felét. Ettől elázott és rásimult a torta tetejére :(  Ha teljesen ki tudtak volna száradni a levelek akkor a festés nem érintette volna így.
Az agyart "talapzatra szokták tenni, ettől sokkal szebbekre. Főleg ha azok aranyérmesek ( na ezek nem lennének azok) Nekem most csak ilyen futotta az erőmből.
Az erezetet fogpiszkálóval karcoltam egy darab fondantba amit csak úgy "össze-vissza" nyújtottam ki. A széleit kanál nyelével nyomkodtam mintha kérge lenne. Aztán kakaóporral és kevés pirossal festettem.


A puskát kisfiam egyik játékáról mintáztam.







Néhány kép arról ahogyan készült a vadász torta:




4 megjegyzés:

  1. Szia Judóca! Megnéztem a tortáidat, nagyon ügyes vagy. Jó hogy rám találtál, éppen vadász tortát készülök sütni, nagyon ötletes a tied,mitől olyan fényes a fegyver rajta?

    VálaszTörlés
  2. Szia Szilvi! Örülök h benéztél hozzám.
    A puskát át kellett festenem fekete festékkel hogy elég élénk legyen mert csak sötét szürkét sikerült gyúrnom fondantból és az nem mutatott jól.

    VálaszTörlés
  3. Percsics Marianna2012. március 13. 12:45

    Szia!
    A zöld alapot a tortán fondantból, vagy azt is tragantból csináltad? Állati lett egyébként, megpróbálom én is megcsinálni! :)
    Mariann

    VálaszTörlés
  4. Szia Mariann
    A zöld alapnál a burkolásra gondolsz ugye? igen az fondantból van és még az agyar talapzata vagy nem tudom pontosan hogyan is hívják ezt. A tragantból a levelek készültek és az agyar. Nyugodtan csináld meg Te is:) láthatod h nem nehéz csak idő kell hozzá. Remélem megmutatod majd h milyen lett?:)

    VálaszTörlés