2011. szeptember 19., hétfő

Kísérlet egy subaru impereza wrx megformálására

Üdvözlöm minden kedves olvasómat:), mert van már aki kíváncsi a tortáimra és nagyon köszönöm Nekik az érdeklődést. Igyekezni fogok megszolgálni a bizalmat.


A következő tortám egy subaru impereza wrx, amit nagyon nehéz volt elfogadhatóan ábrázolnom. Reménykedem h legalább egy kicsit sikerült:)
Sok képet kerestem, napokig készültem h ne csak a subaru jelről legyen felismerhető a torta, ilyenre sikerült:


Az autó formája után a következő fejtörést a színe okozta. A gyári subaru impereza királykék. Hát ezt a színt az "ócska " folyékony festékkel nem lehet elérni, ezért gondoltam itt az idő h kipróbáljak vmi újat. Az interneten nekiálltam keresgélni és mint mindenki más én is  megtaláltam Söregit. Az az igazság h Neki van a legnagyobb kínálata cukrászkellékekből és nagyon egyszerű rendelni tőle. 1 nap a szállítás az ország másik végéből. Másnap reggel már itthon volt a wiltonos, gél állagú festékem. Csodát ezzel sem tudtam művelni:(   mert a subarum nem lett királykék. Lehet h csak még többet kell dolgoznom ezzel a festékkel és kitapasztalom a titkát ? :)


A torta burkolása után következett a legfontosabb ismertető jegy, a  subaru jel. Ez citrom sárga. A kék fondantra festve szép zöldet kapunk:(
Azt találtam ki h fehér fondantból kivágtam a pipákat és 1 csillagot, aztán azt festettem sárgára. Eredetileg 6 csillag kellett volna de nem volt elég hely. Persze utólag okos az ember, sárga fondantból kivágni a jelet sokkal egyszerűbb lett volna :) de legközelebb így teszek.
A fekete színt is volt alkalmam kipróbálni. Ez sem úgy működik mint én gondoltam. Vmilyen sötét árnyalatú fondanthoz keverve kapunk csak majdnem feketét. Az autónál rá kellett segítenem egy kis ecsettel is, így lett ilyen élénk színű a  kereke.


Gondoltam készítek fázisfotókat, de annyira lekötöttek a részletek h csak kétszer jutott eszembe elővenni a fényképezőt.


Nagyon sokára vállalok megint autó tortát, nem vagyok még felkészülve ilyen bonyolult forma elkészítésére:(

2 megjegyzés: