2011. szeptember 6., kedd

Orchideás szerelem



Óóóó a szerelem........
Ez a szivecske torta egy 17 éves lánynak készült és persze a barátja készítette :) Na mondja még valaki h nincs romantika a mai fiatalokban :)))
Egy piros szív alakú tortát kellett sütnöm és eredetileg csak annyit kellett volna ráírnom h szeretlek, de a "torta megbeszélésen" aztán ez módosult és végül több szöveg is rákerült.  Még most sem tudom jót tett e ez a tortának vagy sem. Persze a díszítés a szivecske tortán orchidea :)
Nem is vagyok igazán elégedett a végeredménnyel :( nem mondhatni h piros inkább csak sötét ciklámen de a folyékony festékkel ettől jobbat nem lehet. A házi fondantot úgy  szoktam színezni folyékony ételfestékkel h a víz mennyiségéből számolom le a festék mennyiségét ,így a folyadék ugyanannyi marad csak éppen szines lesz.1 ek festéket teszek egy adag házi fondanthoz. Piros helyett mindig csak erős rózsaszínt kaptam még eddig :(, ezért gondoltam most módosítok az arányokon hátha így sikerül. 1,5 ek pirosat és 0,5 ek zöldet tettem a fondanthoz 4 ek vízzel. Hát jobb lett valamivel de még még most sem piros. 

8 megjegyzés:

  1. Üdvözöllek Judit!végignéztem a blogodat és sok szépet láttam nálad.Gratulálok a tortáidhoz, nagyon tehetséges vagy. És majd jövök hozzád tanulni, mert nekem sincs semmi felszerelésem (nem is akarok venni), te is élő példa vagy rá, hogy anélkül is milyen szép dolgokat lehet csinálni.
    Az orchideáidtól el vagyok ájulva!
    További sikeres tortázást kívánok: Marisz

    VálaszTörlés
  2. Drága Marisz nagyon aranyos vagy köszönöm szépen a dicsérő szavakat :) Nagyon jól esik és sokat jelent nekem

    VálaszTörlés
  3. Én is az orchideák révén bukkantam rád, de láttam itt még sok szépet, a focis tortád pedig irtó jó :))

    VálaszTörlés
  4. Tejszínhab köszönöm, nagyon aranyos vagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Judit!
      Tényleg szépek a tortáid és nagyon kreatív vagy.Szeretném megkérdezni hogy a fondantba mikor teszed bele a festéket?Azt értem,hogy a víz mennyiségéből visszaszámolod!Köszönettel Edina

      Törlés
    2. Szia Edina!

      Köszönöm Neked:)))

      Bocsi h nem teljesen egyértelműen írtam.
      Amikor evőkanálla mérem ki a vizet akkor kerül bele a festék is . Jelen esetben 4 ek víz és 2 ek ételfesték. Aztán a zselatin és megy tovább.........

      Törlés
    3. Köszönöm a választ.Kezdő vagyok és nem tudtam,hogy lehet melegíteni az ételfestéket.Most is az orchideáidban gyönyörködöm.Érzem,hogy rendszeres látogatód leszek!További jó sütögetést és szép napot!:)
      Üdv Edina

      Törlés
    4. Remélem tudok segíteni neked Edina. Egyébként még én is kezdő vagyok:)))), nagyon sok apróság van a tortázásban amire "rá kell jönni" :))
      http://tortacskaim.blogspot.com/2011/08/probalkozasaim-hazi-fondant-szinezesere.html itt megnézheted hogyan szoktam csinálni a fondant.

      Szia

      Törlés