2012. október 8., hétfő

Egy csokor orchidea




Egy lagziba készült ez az orchideás csokor, ajándék ként vitték és egy korábbi tortám volt a minta. Elég munkaigényes süti lett a végére:) és szívem szerint még abba sem hagytam volna a csinosítást ha több időm van pedig így több mint 2 óra volt mire minden rákerült a vajkrémmel lekent tortaalapra és akkor még nem beszéltem a virágok készítéséről.




Határozott kérés volt hogy a virágok ne csak szemből látszódjanak, a szár is lógjon ki a "csomagoló papírból". Legyen egy pár kiscipő is a torta körül, mert a menyasszony éppen áldott állapotban van. Azt már biztosan lehet tudni h a  baba kislány lesz, ezért lett rózsaszín a cipőcske.
Na gondoltam, ez pont a nekem való feladat és még csak nehéz sem lesz, igazi szórakozás:)  Előző nap 21 orchideát szárítottam ki és elkészítettem a cipőcskéket. Hogy miért pont ennyit? Ne gondolja senki h  kiszámoltam volna  ....... csak biztosra akartam menni, nehogy kevés legyen a díszítés. A végeredményt elnézve még elbírt volna ez a csokor pár virággal többet, de akkor már nem volt mit tenni, mert ha nincs kiszáradt közép akkor virág sincs, az a lelke. Ezért igyekeztem pár kis virággal kicsit még igazítani a csokron.






3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek az orchideáid mint mindig! Nekem csak a kiscipő nem illik a képbe, de hát a megrendelő kérése szent ;)

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörű lett!!! Továbbra is nagy csodálója vagyok az orchideáidnak! :)

    VálaszTörlés