2012. szeptember 24., hétfő

Szivárvány torta



18. születésnapra készült ez a torta. Az ünnepelt :) keresett meg egyik délután azzal h kívül-belül színes tortát szeretne - de holnap reggelre kellene, lehet? - mit szokott mondani ilyenkor egy tortás vagyis én azt szoktam h:  hát jó legyen....... Persze utána aztán fő a fejem h már megint mit vállaltam. Ti mit szoktatok mondani? 
Kaptam egy fotót mintának. A különbség az lett volna h kívülről Duna kaviccsal díszítsem. Persze mindez már 4 óra után, amikor is a boltunk bezárt és a következő vásárlási lehetőség 10 km-re van. Gyorsan felfordítottam a házat, mert tudtam h lenni kell itthon duna kavicsnak. Volt is csak már kb fél éve lejárt, hiába nem szoktunk ilyesmit enni....Ment a gyors telefon - ha reggel 7-re kell a torta akkor fondanttal tudom csak díszíteni - és ez így is lett. Igaz szerintem a cukorral furcsán nézett volna ki....


Ezt a képet utólag kaptam, amikor felvágták:)



Gondolkoztam hogyan is süthetném úgy hogy ne kellene a sütő mellett töltenem a du egy jó részét és egyszerre a több árnyalatú tészta készen lehetne. De csak gondolat maradt mert attól féltem hogy ha egymás tetejére rakom a különböző színű tésztákat a sütő formában sütő papírral elválasztva, esetleg az alsó lapok nem lesznek jók és akkor kezdhetem újra.....vagy lehet h ez a gondolat teljesen bugyuta? Na majd kísérletem legközelebb:)
Most 5 felé választottam a tésztát, megszíneztem, sütő papírra kentem őket és kettesével sütöttem. 
Így néztek ki a megsült lapok:




A krémet mindenképpen fehérre akartam, ezért fehér csokisra készítettem. Nagyon egyszerű, 1 adag főzött krém ( 3dl tejből) 2 tábla fehér csoki és kb 3/4 kocka margarin. A torta sem volt nagy csak 15 szeletes.

 A lapok még sütés előtt:

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ütős az a szelet kép! :))) Ez a fehér csokis krém jól hangzik, én is kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából vaníliához hasonló íze van és nagyon egyszerű::

      Törlés
  2. Nagyon mutatós, kívül-belül egyaránt!

    VálaszTörlés