2012. június 25., hétfő

Kemence torta




A kemence torta a Férjecském barátjának vagyis inkább közös barátunknak készült. Kőműves a szakmája és már nagyon sokat segített nekünk, fürdőszobát lapozott, falat húzott, és sok hasonló dolgot. 
Mostanában volt a születésnapja és csak annyit mondott h olyan tortát készítsek Neki amilyet másnak még nem. Azonnal tudtam h mi is lesz az:)) 
Még a télen volt, h egyszer nálunk  azt találta mondani: biztosan nem tudok kemence tortát készíteni.........a kihívást el kell fogadni:) 
Egy csoki krémmel betöltött téglalap formájú piskótát három felé vágtam, de mint látható nem egyformára, különböző méretűre. Vajkrémmel lekentem és vittem a hűtőbe. De nem a konyhai hűtőbe hanem ami a kicsi melléképületünkben van - mert ebben a nagy melegben 1 hűtő nekem nem elég:) tortákkal meg pláne, ezért a Férjecském már jó pár hete beállított egy másikat is - szóval úton a másik hűtő felé jött egy kis baleset ....... miközben egyensúlyoztam  a torta 3 darabjával leejtettem a legkisebbet amit kéménynek szántam......rémület.......gondolkozás h most mitévő is legyek......Hagytam h szépen összehűljön és megnyugodjak..........Végül azt találtam ki h a legalsó, legnagyobb darabból vágtam le egy keskenyebb csíkot és abból készítettem a kéményt. Sajnos nem tudtam minden részletet elkészíteni amit elterveztem mert nem volt elég időm rá....

Szunyi:)))) ............ biztos sokatoknak van ragadvány neve.......vagy legalább is ismer ilyesmit:) Az ünnepeltnek Szúnyog az ilyen neve:) Ezt akartam jelképezni ezzel a mesebeli szúnyoggal:) 
Kicsi fondant darabra fekete ételfestékkel festettem a Szunyit.







A férjecském vitte el az Ünnepeltnek a tortát amikor készen lettem vele, mert nekem mág nagyon sok tennivalóm volt, tortáztam:))).....de a lényeg az h nagyon örült neki, még felvágni sem akarta:)))

10 megjegyzés: