2012. június 1., péntek

Hanna Montana torta

A Férjecském bátyának a kislányának a születésnapjára készült ez a torta. Lehet h ezt sokkal egyszerűbben is írhattam volna de nem vagyok teljesen tisztában a családi kapcsolatokkal:))) már lassan megöregszem mégsem tudom......talán unokahúgunk:)) Na szóval Domi öregebb lett megint egy évvel, amitől inkább mi érezzük öregebbnek magunkat:))

A torta témája nem lehetett más mint Hanna Montana. Kaptam rajzot a tortáról:) de még a neten is nézelődtem kicsit és ez lett a végeredmény:




Saját ötlet volt a figura a torta közepén..........lehet h nem a legjobb ötlet volt, de azért látszik h legalább egy kicsit fejlődök a figurák készítésében:) bár az arca még mindig sok finomítást igényel. A lényeg h az ünnepeltnek tetszett:)





Az előre elkészített fondantok: 
Az első legsötétebb céklaléből készült. Ez már szinte klasszikusnak számít az otthon színezésben. Eleinte a nyers céklát reszeltem le és annak a kifolyt levét használtam, mostanában Anyósom célkabefőtjének levével színezek:)  
A középső árnyalat az eper kicsurgott leve. Elég sötétnek tűnik használat előtt de a végeredmény egy elég halvány rózsaszín.
A harmadik a meggybefőttem leve. 


Szerintem nem szükséges ételfesték a mindenféle ismert és ismeretlen összetevőivel amikor saját készítésű ételszínezőink is vannak és a gyerkőcök is minden részletet nyugodtan leszedhetnek a tortáról. Ja majdnem elfelejtettem a csillagok és hangjegyek csokiból készültek:)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, hogy mindent házilag oldottál meg! A cékla és hasonló levekkel ízben ad vmi változást a fondant? Még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tejszínhab:)
      Nem a cékla, és a különböző gyümi levek nem adnak íz. Eddig csak a pirospaprika és a kurkuma ízesítette meg a fondant, azokat nem is használom mert szinte ehetetlen, pedig jó színeket adnak.

      Törlés
  2. Nagyon csajos torta lett, jól kitaláltad! Jó ötleteket adtál a színezéshez, én is ki fogom őket próbálni, mert bevallom, ebben a témában nem reformálódtam még teljesen. :-( Na de még nem késő! Ráadásul cékla-befőttem is van.

    VálaszTörlés
  3. ÓÓÓÓÓ...de jó lett,nagyon ügyes vagy:)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök, amikor azt tapasztalom, hogy mások is igyekeznek a természetes színezékeket előtérbe helyezni.
    Szép a torta!

    VálaszTörlés