2012. május 10., csütörtök

Párna torta




Ez a párna torta már 2 hete készült. Barátnőm azzal keresett meg h egy hastáncos hölgynek kellene vmilyen különleges tortát készítenem 60. születésnapjára. Persze mint ilyenkor mindig most is virágos tortára gondoltam. Aztán ahogyan beszélgettünk a dologról nagy ötletünk támadt: legyen keleties párna. Már alig vártam h nekikezdhessek.  
Megegyeztünk h a lila árnyalataiból készül majd a párna. Kerestem keleti motívumokat amivel kicsit feldobom de nem találtam olyat ami igazán illett volna az összképbe. Ezért aztán - persze- csak visszakanyarodtam a virágokhoz:)))
A hatvanas számnak mindenképpen szerepelnie kellet a tortán, mert az ünnepelt nagyon büszke arra h lehet 60 éves. Komoly betegségből épült fel, daganatos beteg volt és én most egyébként is nagyon ki vagyok élezve erre a témára, úgyhogy triplán akartam h olyanra sikeredjen ami nagyon tetszhet Neki. Ahogy utólag hallottam ez be is jött:DDDD

A torta ízesítésével megint nagyot buktam, a faraghatóság szempontjából. Nagyon jó lágy piskóta sikeredet és a tölteléke vaníliakrém volt eperrel. Ez nagyon finom de nagyon lágy is egyben.
Elkészíteni nagyon egyszerű:
2 adag vaníliakrém és eper ízlés szerint.
A vaníliakrém amit használok:  (itt a 2 adag)
kb 1 evőkanál zselatin
6 dl tej
4 ek (evőkanál) liszt
4 tojássárga
2 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor ha jobbik fajta van otthon, vagy 2 ek vaníliaaroma, v 4 vaníliacukor a rosszabikból
Ebből jó sűrű krémet főzünk. Amikor kicsit hűlt  belekeverünk egy margarinkockát.
A piskótát 3 részre vágjuk. Egy piskóta egy réteg krém és eperdarabok, aztán megint piskóta krém és eper. 

Ehető gyöngyök:))) mostanában ahogy annyit járunk Budára természetesen a Desszertmester kicsi boltját is meg kellett keresnünk és beszereztem pár új dolgot amiket eddig nem használtam. Ilyen a gyöngy is. Majdnem minden tortára kell tennem belőlük:)))) 








Ja és nem utolsó sorban meg kell említenem h nem rég láttam a Homoktorta című blogon Gabi csodálatos 3 szintes  párna tortáját. Már akkor nagy kedvem lett kipróbálni a párna formát. Az enyém nem sikeredett olyan "párnásra".....de lesz még ez jobb is:)

9 megjegyzés:

  1. Igazán jópofa és nagyon jól sikerült ajándék lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon szép lett,nincs ezzel semmi baj!!!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett, büszke lehetsz rá! :-)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nagyon jól sikerült!Jól megoldottad!
    Nem lehet könnyű a párna formát tökéletesre kifaragni,vagy van sütőforma is de nem egy olcsó mulatság és nem is biztos,hogy kifizetődő.

    VálaszTörlés