2012. május 31., csütörtök

Oázis torta


Pontos kérés alapján készítettem ezt az oázis tortát. Az egyik óvónénink lánya 25 éves lett és egy ilyen tortát kért születésnapjára, vagyis remélem h ilyet mert nekem ez állt össze a fejemben amikor megláttam a "tervrajzot" a tortáról. Volt rajta sivatag és víz, piramis , pálmafa, teve és a felirat is:)) Az ember forma ötlete később jött.

Az oázisban minden fondantból készült kivéve a pálmafa levelei. Azok tragant massza , azért h a leveleknek legyen valami kis ívük.

A kisfiam is "beleszólt" a készítésbe ha már egyszer Óvónéninek lesz:) Amikor félig volt kész a torta jött és nagyon kritikusan körbejárta a tortát, kijelentette h a piramisba be kell mennie az egyik emberkének:)) Csak úgy mellesleg még megkérdezte hogy "Anya a teve elpusztult?" :))) Kicsit meglepődtem és meg is ijedtem h ilyen benyomást kell a teve, amikor is én csak azt akartam imitálni h éppen iszik ..... Az volt a baj vele h nem volt elég száraz, kemény a fondantom és szegénynek kicsit félredőlt a feje......addigra már jól összeragadtak  az anyagok és nagyon nehezen tudtam volna szétszedni, féltem h csúnyább lesz mint amilyen akkor volt ezért inkább így hagytam.....








7 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos! 'A teve elpusztult?" c. kérdésen halálra röhögtem magam, édes kisfiad van, de nagy kritikus! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:) igen a Drágám megmondja ami tetszik:))

      Törlés
  2. A tevére fogjuk rá, hogy lerészegedett, de a viccet félretéve nagyon jól megkomponáltad az egészet, nekem a sivatagi emberek tetszenek a legjobban a sötét képükkel és fehér ruhájukkal! Olyan mozgalmasnak hatnak, mintha tényleg lépnének!:-))

    VálaszTörlés
  3. Minden tekintetben remeket alkottál!

    VálaszTörlés