2012. március 20., kedd

Gőzmozdony torta



A Mozdony torta egy kisfiú 4. szülinapjára készült. Nagyon szereti a vonatokat, annyira h szinte még csak vonat témájú tortája volt:)) Ezért izgultam is egy kicsit hogy meg tudjak felelni az elvárásainak.

Az Apja keresett meg azzal h egy régi típusú gőzmozdonyt formázó  tortát készítsek, feketében. Kaptam egy kicsi játékmozdonyt is mintának. A fekete kicsi gyerkőcnek...... igaz h az ilyen típusú mozdonyok általában feketék, de mégis........ Aztán megbeszéltük a dolgot és felcseréltem a színeket, a feket helyett szürkét a szürke helyett feketét. Így született meg ezekkel  a színekkel a mozdony.

Egy téglalap alakú piskótából készítettem, csokis volt:)) nagyon jól faragható. Sajnos a fondantom elég rossz állagúra sikeredett, nagyon lágy volt és  sok keményítőt kellet használnom, jól megdolgoztatott. Azért van h néhol kicsit fényesebb mert alkohollal kentem át h leszedjem a felületéről a keményítőt.

Külön kérés volt h legyen a mozdonyon tábla "Csongi Expressz 4 éves" feli,rattal. Sajna nem sikerült igazán jól mert olyan hosszú volt h ketté vettem a feliratot, az elejére került "4 éves" az oldalára a "Csongi Expressz"






7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, ügyes vagy! És milyen jó, hogy le tudtad beszélni őket a feketéről, így sokkal jobban néz ki és nem olyan mű! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. nagyon jópofa lett..jó nagynak tűnik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:) igen a méret mindig olyan csalóka, a téglalap piskóta soha nem tűnik akkorának mint amikor kész lesz:)

      Törlés
  3. Szuper!!!Valóban sokkal jobb ezekkel a színekkel, mert így vidámabb:)

    VálaszTörlés