2012. március 19., hétfő

Béka torta


A Judit féle béka torta:)) Azért írom így mert az eredetit Farkas Vilmos készítette, és gondolhatja mindenki h az nem így néz ki:))

Úgy kezdődött az egész h egy békát kellett volna készítenem. Semmi részlet még az íz sem, minden rám volt bízva. Elsőre nem mondhatom h volt egy kicsi elképzelésem is. Fogalmam sem volt hogyan fogjak  hozzá, ezért nézelődtem a neten béka torta után, pontosabban a google képkeresőjében és mindjárt az elsők között kidobott a gép egy hasonló ülő béka tortát. Nagyon megtetszett és onnantól biztos voltam h ilyet kell készítenem:))) vagyis megpróbálnom vmi hasonlót. Kicsit utána kerestem és eléggé megszeppentem amikor kiderült h Farkas Vilmos tortáját akarom leutánozni. Mert hát hogy is jövök én az Ő tortáihoz?
De aztán mégis belefogtam:))

A béka 1 éves szülinapra készült és nagyon sokat gondolkoztam h zöldre készítsem-e mesterséges ételfestékkel,  vagy legyen inkább a barna árnyalataiból kakaóporral színezve. Végül úgy döntöttem h a barna béka már varangyos és egy 1 évesnek nem illik csúnya varangyos béka és maradtam a zöldnél.
A testet és a fejet külön faragtam és burkoltam. 1 kerek piskótából vágtam ki a részeket, sajnos anyirra elfoglalt a feladat h elfelejtettem fényképezni:)

Mikor eljutottam ehhez a "külsőhöz" ami most is látszik, úgy döntöttem h kicsit félre teszem, vagyis a hűtőbe:))), mert nem tudtam eldönteni h kell-e még vmilyen más szín v sötétebb zöld árnyalat a tortára. A férjecském a legfőbb kritikusom:))) azt mondta h ez így tökéletes ne nyúljak hozzá, ezért így maradt. Most utólag a képeket nézegetve úgy érzem mintha nem lenne teljes, vmi hiányzik. Talán pont vmi más ármyalat.....



szegény béka hihi elég kancsi lett:)))






Egyszer jutott eszembe a fényképezés:


a béka feje:)))
a béka teste


14 megjegyzés:

  1. Szerintem szuper lett:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett a békád! Hiába raktál fel fázisfotókat, én nem tudnám utánad csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marisz:) Nem nehéz csak hozzá kell fogni:)

      Törlés
  3. Nagyon jól sikerült, édi kis béka , mégha " kancsinak" tűnik is neked, én észre sem vettem! Gratulálok, eléggé elidőztem nálad, nagyon tetszenek a munkáid, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  4. És ha megcsókoltad herceg lett belőle????:):) nagyon ügyi:)

    VálaszTörlés
  5. Jó lett ez a békuci!!!
    Egyébként nekem a Vilié most nem is ugrik be (hihi), hogy milyen, de ez így jó, ahogy van!
    Teljesen jó béka-kinézete van!

    VálaszTörlés