2011. november 7., hétfő

2:1 torta


Az úgy kezdődött  hogy...........
Sógornőm öccsének és barátnőjének csak pár nap eltérés van a szülinapjuk között, ezért együtt ünnepelték. A páros egyik fele imádja a delfineket, a másik fele pedig közel áll a vadászathoz. Ezért vadászos és egyben delfines tortának is kellett lennie. Első ötletként azt kaptam h egy emeletes torta legyen amin a vadász lelövi a delfint:))) az igaz h poénnak nagyon jó lett volna, de.........  ááááááááá gondoltam azt mégsem. Ráadásul úgy lekötötte a gondolataimat h hogyan jelenítsek meg két ilyen témát egy tortán hogy elfelejtettem a belsőre is odafigyelni. Mindkét piskóta oroszkrémmel volt töltve és mint tudjuk az nagyon lágy krém. Legalábbis emeletes torta alsó karikájának kicsit sem felel meg. Betöltöttem a piskótákat és éjszakára a hűtőbe tettem. Alvás közben :))) vagy lehet h nem is aludtam? mindegy........... reggelre kitaláltam hogy hogyan rakjam össze a tortát. Mindkét karikából levágtam egy-egy darabot amit aztán emeletként használtam. Így közel sem akkora súlyt kellett tartania az alsó résznek mintha az egész lap rákerült volna és még mutatós is lett. Legalábbis remélem:)

Így néz ki a vadász torta:


Ez pedig a delfin torta:



Igazi kikapcsolódás volt ezt a tortát készíteni. Mindkét téma nagyon tetszett és még sok ötletem lett volna.
Imádtam a figurákkal bíbelődni. Most jöttem rá milyen időigényes dolog is ez. A delfinek, a vaddisznó és a többi kiegészítők nem is voltak olyan nehezek, de a vadásszal azért megszenvedtem:)


A vaddisznó plasztic csokiból készült és egy kevés fehér fondant a "bicskja". A főkritikusomnak is tetszett. Ő a férjecském:)







Néhány részlet:

a figurakészítés elején
a kicsi segítségem:)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, így egyben főleg! A tengeres témához már én is ihletet kaptam, úgyis hivatalos vagyok egy buliba, ahová én viszem a tortát, lehet hogy meglépem ezt a témát :))

    VálaszTörlés
  2. :)) Köszönöm
    Ha ezt választod remélem megmutatod, kíváncsian várom:)

    VálaszTörlés
  3. Judit, gratulálok a tortához! Csodaszép!
    Nagyon ügyi vagy!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes megoldás! Grat:)

    VálaszTörlés