2011. november 6., vasárnap

Lila és rózsaszín

Mostanában már nagyon elhanyagoltam kicsi fiatal blogocskámat:(  csak azzal tudok mentegetőzni h nagyon sok dolgom volt ami elég elcsépelten hangzik.............de igyekszem pótolni mert anyag az lett hozzá, tortát sütni kellett bőven. 

Most egy lila-rózsaszín pillangós tortát hoztam.

A két szín párosítása már többször eszembe jutott, de még nem volt igény rá, teljesen eddig. Barátnőm születésnapjára lila-rózsaszín tortát talált ki Magának. Nem tévedés h magának,  otthon ugyanis mondták Neki  h találja ki milyen szülinapi tortát szeretne............ hihi fő a meglepetés:)

A kívánság lila alapon rózsaszínű lepkék volt, amit én így képzeltem el:


Furcsa h eddig minden  Barbie torta készítésénél eszembe jutott ez a színkombináció. Most amikor párosítani kellett a lilát a rózsaszínnel, hát............nagyon nehezen tudtam elképzelni hogyan is nézzen ki.
Aztán ahogyan színeztem a fondantomat elég sötétre sikeredett mert persze nem fokozatosan csináltam, hanem "bele a közepébe" módon:) és ha már így volt így is hagytam.  Ez után a halvány rózsaszín szinte adta magát. 
Az első pillanatban tudtam h 2 karika lesz. Ettől nem lett nagy torta inkább csak látványosabb. A szokásos anyagmennyiséget osztottam szét két kisebb tortaformába.
A pillangók fondant és tragant massza keverékéből készültek, hogy gyorsabban megszáradjanak és legyen tartásuk. A lepkékkel a torta oldalán itt-ott kicsit csalnom kellett, mert a tojáshab nem fogta meg mindegyiket rendesen és néhol lepotyogtak. Ezeket kicsi cérnametélt darabbal szúrtam oda. Mikor megszáradt az anyag kihúzhatók voltak. 

Igazából nem vagyok teljesen megelégedve a végeredménnyel...............valami még kellet volna v inkább valami túl sok......nem tudom. Barátnőmnek tetszett és ez a lényeg:)







6 megjegyzés:

  1. Nagyon édi-bédi lett!
    Általában, ha ránézek egy tortára, rögtön beugrik róla egy jelző!
    Erről az édi-bédi. :-)
    Meg szép!

    VálaszTörlés
  2. Nekem főleg az írókás rész tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Szeretek írókázni a tortákra, néha attól félek már uncsi is. Köszi tejszínhab:)

    VálaszTörlés