2011. november 27., vasárnap

Heineken hordó vagy inkább heieken hordó?


Óriási baki!!!!!! Tegnap készült ez a torta és csak akkor vettem észre amikor már elvitték. A fényképező gépről töltöttem le a képeket, közben nézegettem is melyik hogyan sikerült és jjjjaaaajjj megláttam. Hát...............nagyon szégyenlem magam.

Ez a baki sajnos már a fáradság miatt történt. Nagyon sűrű volt a hét.  9 tortát sütöttem, abból 2 emeletes volt. Kicsit kimerültem, kiégtem.

A hordó torta piskótáját és krémjét még pénteken délután megcsináltam és betöltöttem. Ha ezt sikerült volna időben megcsinálnom akkor este már díszíthetem volna, de  nem volt még eléggé összehűlve ezért szombatra maradt a dekorálás. Nehezen tudtam csak rászánni magam h nekifogja pedig ezt szeretem a legjobban a torta sütésben, ez a lényeg:)))))))   Lassan haladtam pedig nem túl bonyolult torta, szürkével bevontam aztán a zöldből tettem rá 2 "csíkot".....nagyon leegyszerűsítve:) Ráadásul nem saját ötlet volt, csaltam és  Feketepillangó tortáját másoltam le.

Belül dió torta, és legalább az ízével nem volt semmi baj. Most ez a kedvencem.
A piskóta Kiskukta 4 tojásos piskótája azzal a különbséggel h a krémhez használt tojásoknál felmaradt  fehérjét is belekevertem és 10dkg darált diót tetem 10dkg liszt helyett.
20dkg cukor + 8dkg cukor a fehérjébe
25dkg liszt
10dkg darált dió
4 tojás + 2 tojás fehérjéje
1,5dl tej
1,5dl olaj

Krémhez:
Egy adag főzött krém: 3dl tejből, 2 tojássárgából és 2 evk liszből.
dió krém:
15dkg cukor
1 dl tej
10dkg darált dió benne 1 evk liszt
1 vaníliás cukor
1 evk rumaroma
ezeket összefőzzük, aztán keverjük a főzött krémmel és még beleteszünk 1 kocka margarint.

A lényeg a dió. Nem bolti, cukrozott darált dió mert annak nincs ilyen íze. "Eredeti" fáról lepotyogott itthon darált dió a legjobb.


A torta másik oldala................. most látom itt is baki............ elsüllyedek .........
Talán most kicsit pihiznem kellene......

5 megjegyzés:

  1. Erre szokta mondani a párom, hogy mit akarok, az íze jó :) Szóval komolyra fordítva, mindenkinél becsúszhat vmi baki. Dinának már meséltem a csütörtöki esetemet, hogyan lesz egy elronthatatlan tortából (számomra) elrontott. A lényeg, hogy ha a körülmények összeesküdnek ellened, akkor is elkészíted - és neked ez sikerült! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ezért nehogy szégyelld magad! Így is nagyon jó lett, és így legalább jogosult vagy a "Bevállaltam"-díjra! :-) :-)

    http://izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/2011/10/bevallalod-bakik-es-ami-kimaradt.html

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a biztatást Tejszínhab :)
    Bevállalom díj.... Köszönöm:)))))

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a biztatást Tejszínhab:)
    Bevállalom díj.......köszönöm:)))))))))))))))

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon tetszik az oldalad és ezért gondoltam rád, hogy te leszel az egyik akinek tovább adom a díjat! Nézz be hozzám kérlek!
    Szilvi

    VálaszTörlés