2012. április 14., szombat

Bakugan torta

Nagy feladat volt nekem a bakugan torta. Elsőre azt sem tudtam mi az h bakugan. Amikor utána néztem rá kellett jönnöm h nagyon népszerű mese vagy inkább azt mondanám h történet.
Az én  gyerkőceim még nem néznek hasonló meséket. A fő hős golyókból átalakuló figurákkal harcol - körülbelül ennyit sikerült leszűrnöm:)))) Nagyon sokféle golyó és szörnyecske létezik, volt miből válogatnom:)))) de azért tartottam magam a kiszemelt "mintatortához".
Így sikerült:





 A család több tagjának is készítettem már tortát. Egyik torta sem volt "piskóta":))))) most is megszenvedtem. Az Anyuka kérése volt hogy most marcipán legyen a burkolat. Már egy ideje készültem de még nem próbáltam ki ezt az anyagot. Elsőre nagyon rossz állaga lett. Alig tudtam bevonni a tortát, gyorsan száradt. 

A recept: 30dkg mandula, 40dkg kristálycukor és 70dkg porcukor.
A mandulát megpróbáltam a lehető legapróbbra őrölni. A kristálycukrot kevés vízzel felolvasztottam, a kevés vízre nem találtam jelölést az eredeti receptben ezért csak öntöttem hozzá vmennyit. A még forró felolvadt cukorba belekevertem a mandulát, ekkor még nagyon jó állaga volt. Aztán jött volna a porcukor, de ahogyan hidegedett a massza egyre kevésbé akarta felvenni, végül nem is gyúrtam hozzá az egész mennyiséget. A kész anyag szinte szétporladt, bár az íze tökéletes volt. Legalább valami sikeredett:))))
Valahol azt olvastam h meg kell ismerni az anyagot. Lehet h túlságosan "fondantosan" kezeltem? a lényeg ha már többször használtam a marcit akkor majd bővebben is kifejtem a tapasztalataimat.





amikor készen lettem még úgy éreztem h vmi hiányzik a tortáról. Nem tudtam mi lehet ezért kicsit "összepiszkoltam" kakaóporral:))) Most jöttem rá az oldalára még nagyon kellett volna tennem vmit......


Néhány részlet:



sárkány figura




ITT megnézhetitek a minta tortát. 

2 megjegyzés:

  1. Hűű..házi marcipán! Bátor vagy, én nem vállalnám be:) Klassz lett!

    VálaszTörlés
  2. Szerencsére még nem néznek a gyerekek ilyen meséket nálam sem, de a tortád klassz lett! Várom a további beszámolókat a házi marcipánodról, le a kalappal, hogy belevágtál az elkészítésébe! :-)

    VálaszTörlés