Lehet h kicsit furcsán hangzik de ez a ló torta egy kislány elsőáldozására készült. Az ünnepelt nagyon szereti a lovacskákat, és határozott kérése volt a lovacskás torta.
Sütöttem két 20 szeletes téglalap alakú piskótát és azokból faragtam a lófej formát.
A piskóta kakaós volt, a tölteléke fehér csoki eperrel. Nagyon jól faragható kombináció.
Fehércsoki krém a 40 szeletes tésztához:
2 adag főzött krém, ami 6dl tejből, 4 evőkanál lisztből és 4 tojássárgából áll. Amikor ezekből sűrű krém lesz hozzáadjuk az 5 tábla fehércsokit és kb másfél kockamargarint ( kb 40dkg). Géppel kikeverjük. Kihűlés után a piskótákat 3 felé vágjuk és a szokásos módon betöltjük. A krém rétegek tetejére tesszük a darabolt epreket.
Nagyon fincsit:)))
A forma nem az én fejemből pattant ki M@rti ló tortáját vettem alapul:))) Ő fázis fotókat is mutat amit én elfelejtettem, mint mostanában mindig:)))
Nagyon aranyos lett! A szeme tetszik a legjobban! :-))
VálaszTörlésKöszi:)) M@rtiról loptam:)
TörlésNagyon élethű lett!Egyre ügyesebb vagy :-)
VálaszTörlés:DDD
TörlésNagyon jól síkerült ügyes vagy:))
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésJó ló lett! :-)
VálaszTörlésTényleg hasonlít az enyémre, még a szeme is! :-)
Ugye, hogy nem is volt nehéz megoldani?! :-)
Köszönöm M@rti:)))
Törlésazért beletelt egy kis időbe mire kialakult a forma:))