2012. május 15., kedd

Ló torta



Lehet h kicsit furcsán hangzik de ez a ló torta egy kislány elsőáldozására készült. Az ünnepelt nagyon szereti a lovacskákat, és határozott kérése volt a lovacskás torta.

Sütöttem két 20 szeletes téglalap alakú piskótát és azokból faragtam a lófej formát.

A piskóta kakaós volt, a tölteléke fehér csoki eperrel. Nagyon jól faragható kombináció.

Fehércsoki krém a 40 szeletes tésztához:
2 adag főzött krém, ami 6dl tejből, 4 evőkanál lisztből és 4 tojássárgából áll. Amikor ezekből sűrű krém   lesz hozzáadjuk az 5 tábla fehércsokit és kb másfél kockamargarint ( kb 40dkg). Géppel kikeverjük. Kihűlés után a piskótákat 3 felé vágjuk és a szokásos módon betöltjük. A krém rétegek tetejére tesszük a darabolt epreket.
Nagyon fincsit:)))






A forma nem az én fejemből pattant ki M@rti ló tortáját vettem alapul:))) Ő fázis fotókat is mutat amit én  elfelejtettem, mint mostanában mindig:)))


8 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos lett! A szeme tetszik a legjobban! :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon élethű lett!Egyre ügyesebb vagy :-)

    VálaszTörlés
  3. Jó ló lett! :-)
    Tényleg hasonlít az enyémre, még a szeme is! :-)
    Ugye, hogy nem is volt nehéz megoldani?! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm M@rti:)))
      azért beletelt egy kis időbe mire kialakult a forma:))

      Törlés