Egy tálba kimérem a 6 ek vizzet és bele a csapot ek zselatin. A zselatint hagyom megdagadni, majd a gőz fölé teszem és megvárom amíg felolvad.
Ez után jön 2 ek méz és 2ek margarin. Amikor ezek is felolvadtak leveszem a gőzről és jöhet bele a porcukor. Először egy fél kg átszitálva.
Aztán a már előre kimért plusz 4 ek porcukor és a 2 ek étkezési keményítő.
Ezzel már vigyázni kell mert nem mindig van szükség erre a plusz mennyiségre.
A fondant tényleg akkor lesz jó ha ezek után szinte kifolyik a kezünkből. Most jön a hűtő szekrény. Már pár óra is elegendő, míg áthűl a massza. De nem árt neki ha sokáig is a hűtőben marad.
Most jön a lényeg amiről igazából szeretnék írni :)
Vannak időszakaim amikor rámtör a mesterséges ellenesség :) Ezt azt jelenti h megpróbálok mindent kizárni ami mesterséges pl: színezék, tartósítószer, meg minden hasonlók. Persze tudom h a mai világban ez szinte lehetetlen, sajnos :(
A következőre a sárgát akartam kikísérletezni :)
Erre a kurkumát találtam. Nagyon szép árnyalatokat lehet vele előállítani. A royal icinget is szépen festi. A baj az vele h nagyon szárítja a fondant és az erő színeknél nagyon érződik az íze, ehetetlen lesz a díszítés vele.
A kurkuma por, ezért ezt utólag gyúrjuk a fondanthoz, mint a por festéket.
Ez a "sóska szín "Ezt az árnyalatot nagyon szeretem, minden más színhez illik.
Úgy csináljuk mintha sóskafőzeléket készítenénk. A levelekből csak 6 ek zöldes lét kell kifőznünk, ami aztán a fondant folyadékmennyisége lesz. Fagyasztott és kertből frissen leszedett sóskával vagy spenóttal ugyanúgy működik. Ha pedig már megvan a szükséges színes lé készíthetjük a főzeléket :) Nálunk mindenki szereti egy kis krumplival és tükörtojással.
Ezek a torták "sóskaszínű" fondanttal vannak burkolva.
A következő a feketeribizli. Hát meglepődtem h rózsaszín lett a végeredmény mert lilára számítottam. A lét a gyümölcsből csurgattam.Vagyis nem teljesen természetes mert tartósírószert kellett tennem bele. Persze itt is a fondantban víz helyett van a feketeribizli lé a többi hozzávaló ugyanannyi mint a fehér fondantnál.
Viszonylag erős a színe, de nem annyira mint a cékláé.
Hát itt tartok a próbálkozásokkal :) Most készítem a szeder lét. Remélem minél hamarabb ki tudom próbálni az már biztosan lila színűre festi a fondantomat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése