Először is az anyaga tragant massza, ami sokkal vékonyabbra nyújtható a fondantnál. Nagyon gyorsan szárad kőkeményre. Sok gyönyörű dolgot lehet belőle készíteni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC4BJf8EYVuAym2uLzNWE0fGUzodWAiN457VRGrhKj3G8Bz9Eir4mkWobiGFsVa4IZEkei1CWzYRJ7yQGFQZrNZ_L-x8hVW15hCzN6L1XnBDm3ZiHxB3JaREVmnif-sjgouhrx2FZytwoc/s320/beolvas%25C3%25A1s0005.jpg)
Először tojásos dobozt bélelem ki alufóliával. De bármi más is megfelel, sőt még tojásos doboznak sem kell lennie elég ha valami mélyedés van rajta,benne.
Így szárad a közepe. Ezt készítem el először és mire a többi szirmot kivágom ez már kicsit meg is keményedik.
Kivágom a szirmokat. A baj csak az h elfelejtettem képet készíteni a két kerekebb sziromról :-(
Ja mert abból kettőt kell készíteni 1 virághoz, ezt eddig nem is hangoztattam
Így néz ki amikor a szirmok már össze vannak rakva és kicsit hagyom száradni. Royal Icing-el szoktam "összeragasztani" . Amikor teljesen megszárad igazán bombabiztos lesz :-)
Mint látszik is élethűbb ha a széleit kicsit elvékonyítjuk. Elég hozzá egy kerek fogpiszkáló is.
Aztán mikor a közepe és a szirmok kicsit keményednek, ezeket is "összeragasztom" és most már az egész virágot hagyom tovább száradni.
Aztán már csak egy kis mintát kell ráfesteni és készen van az orchideánk.
Hű, ez valami fantasztikus!!!
VálaszTörlésEddig utáltam orchideát csinálni, de azt hiszem Tőled kedvet kaptam hozzá! Egyébként most találtam rá a blogodra, az is nagyon tetszik, gratulálok hozzá!
Azt hiszem máris eggyel növekedett az olvasóid tábora!! Ha van kedved, nézz be te is hozzám:
dszisza.blogspot.com
ui: a royal iceingot veszed vagy készíted? nekem soha nem olvad el rendesen benne a porcukor. Van valami titka, amitől jobb állaga lehetne?
Üdv: dszisza
dszisza nagyon kedves vagy köszönöm :)
VálaszTörlésIgen a royal icinget én készítem. Nekem jó szokott lenni az állaga és nem olvad el teljesen a porcukor sem, szerintem az a fontos h eltaláld mekkora tojáshoz mennyi porcukrot teszel. Nem mindig kell a 25dkg. Mennyi ideig kevered? mert több helyen is olvastam h 10 perc kell az anyagnak, bár én sokszor türelmetlen vagyok nem keverem addig :)
Ja, persze a blogodat mindenképpen megnézem :)
VálaszTörlésGyönyörűek, eddig én nem mertem orchideát készíteni, minden tragant recept elrettentő volt :) Jövök máskor is hozzád nézelődni, ha gondolod, te is nézz be hozzám :P
VálaszTörlésTejszínhab persze már olvasód vagyok :)
VálaszTörléssziasztok!
VálaszTörlésmi az a tragant massza?
és mi az a royal icing?
örülnék ha valaki megmondaná!
köszi
Szia Anna!
VálaszTörléskérlek nézz szét a blogomban már mindkettőről írtam. Pl az alapreceptek címke alatt mindet megtalálod.
Ez fantasztikus ,nekem is ki kell próbálnom,mivel én még soha nem készítettem orchideát.
VálaszTörlésNagyon tetszenek a tortáid,ha nem bánod jönnék máskor is:))
Szia Judit!
VálaszTörlésNagyon tetszik az oldalad sok információt megosztasz velünk.
Én is csinálgatok dolgokat ezért minden megoldás érdekel.
Tőled jókat tanulhattam amire az ember magától esetleg nem is gondol.Köszönöm további jó munkálkodást!!!
Kovárcziné
Köszönöm szépen:)
TörlésMindig jól esik az ilyen visszajelzés:))