2013. február 26., kedd

Még egy kísérlet....

Most a hétvége termését láthatjátok.......kicsit elbizonytalanodtam h megmutassam-e mit is készítettem.
Egy kisfiú szülei azzal kerestek meg h készítenék-e egy egyszerű tortát, aminek a tetejére rátennénk egy képet. De nem tudnak ostya képet szerezni ezért csak fényképre gondoltak. Mondtam persze egy kis fondanttal rögzítjük arra a kis időre amíg az ünnepelt megkapja a tortáját. Már az elő pillanatban tudtam h muszáj  megpróbálnom  a festést! Gondoltam ha nem lesz jó akkor még mindig ott lesz a kép.
Szombat délelőtt nekiültem, kiválasztottam a mintát és megcsináltam:))) Közben a Férjecském "gyerekezett" és oda-oda pillantott h hogyan haladok.........nem gondolta lesz belőle vmi:) de aztán teljesen "elájult" . Még le is fényképezett a  nagy koncentrálás közben.
 Őszintén szólva nekem is tetszett a végeredmény:))) a borús gondolataim akkor kezdődtek amikor jött az Apuka a tortáért. Mondta h nagyon jó de valahogy az arcán nem ez látszott....... aztán jött unokatesóm és én nagy büszkén mutattam a képeket a tortáró..........mire is azt mondat " Ki ez egy ősember? de nagyon jó!" ........na akkor fagyott a képemre a vigyor. El is tettem a fényképezőgépet kicsit pihenni. Csak most vettem elő .....hát már én is azt látom h eléggé hasonlít a festett képem egy ősemberre.......

Mit gondoltok? Eddig szándékosan nem írtam kit is akartam ábrázolni...........felismeritek?









2013. február 19., kedd

Egy próbálkozás

A hétvégén egy olyan tortát kellett készítenem amin John Cena szerepel. Ő egy profi pankrátor ha vki nem tudná - eddig én sem voltam tisztában ezzel:)) és az az igazság h nem is olyan rossz pasi... ..... 
Törtem a fejem, keresgéltem a  neten és találtam is egy ilyen tortát vagy legalábbis nagyon hasonlót mint amit készítettem. Most nem az volt a lényeg h más legyen hanem arra voltam kíváncsi el tudom-e készíteni? Nekiugrottam és ez lett a vége. Persze tudom h közel sem tökéletes - sőt minél tovább nézem annál több hibát találok benne - azért első próbálkozásra nem is olyan rossz. Ugye?

Teljesen felbuzdultam a végeredménytől és mostanában szeretnék még több ilyen festett torát is készíteni:)








Egyébként szégyenlem magam amiért ilyen sokáig nem jelentkeztem. De ígérem ezt mostanában igyekszem pótolni mert van mit mutogatnom:)) és remélem van akit legalább kicsit érdekel is:)