2012. szeptember 27., csütörtök

The Simpsons



Hétvégén készítettem ez a tortát a Simpson családról. Nem volt pontosan meghatározva h hogyan is nézzen ki, nagy részben rám volt bízva. Be kell vallanom elsőre fogalmam sem volt kik is a Simpson család. A neten keresgélve tudtam meg 5 tagú családról van szó, vagyis van kutyusuk és cicájuk is akik most lemaradtak a tortáról. Mindjárt az első gondolatom volt h mindegyiküknek szerepelnie kell. Így sikerültek:





Igen tudom h kicsit csúnyára sikerült a burkolás..... de ezzel a képpel csak az új szerzeményem akartam megmutatni:) ehető étel festékkel készült filctoll. Kicsit "összefirkáltam" a tortát vele, a család neveit írtam fel: Bart, Marge, Homer,  Maggie, Lili,



2012. szeptember 25., kedd

A mai napra egy "sokvirágos" tortát hoztam.
Az volt a kérés h csajos torta legyen, rózsaszín és virágos. Hát így sikerült:












2012. szeptember 24., hétfő

Szivárvány torta



18. születésnapra készült ez a torta. Az ünnepelt :) keresett meg egyik délután azzal h kívül-belül színes tortát szeretne - de holnap reggelre kellene, lehet? - mit szokott mondani ilyenkor egy tortás vagyis én azt szoktam h:  hát jó legyen....... Persze utána aztán fő a fejem h már megint mit vállaltam. Ti mit szoktatok mondani? 
Kaptam egy fotót mintának. A különbség az lett volna h kívülről Duna kaviccsal díszítsem. Persze mindez már 4 óra után, amikor is a boltunk bezárt és a következő vásárlási lehetőség 10 km-re van. Gyorsan felfordítottam a házat, mert tudtam h lenni kell itthon duna kavicsnak. Volt is csak már kb fél éve lejárt, hiába nem szoktunk ilyesmit enni....Ment a gyors telefon - ha reggel 7-re kell a torta akkor fondanttal tudom csak díszíteni - és ez így is lett. Igaz szerintem a cukorral furcsán nézett volna ki....


Ezt a képet utólag kaptam, amikor felvágták:)



Gondolkoztam hogyan is süthetném úgy hogy ne kellene a sütő mellett töltenem a du egy jó részét és egyszerre a több árnyalatú tészta készen lehetne. De csak gondolat maradt mert attól féltem hogy ha egymás tetejére rakom a különböző színű tésztákat a sütő formában sütő papírral elválasztva, esetleg az alsó lapok nem lesznek jók és akkor kezdhetem újra.....vagy lehet h ez a gondolat teljesen bugyuta? Na majd kísérletem legközelebb:)
Most 5 felé választottam a tésztát, megszíneztem, sütő papírra kentem őket és kettesével sütöttem. 
Így néztek ki a megsült lapok:




A krémet mindenképpen fehérre akartam, ezért fehér csokisra készítettem. Nagyon egyszerű, 1 adag főzött krém ( 3dl tejből) 2 tábla fehér csoki és kb 3/4 kocka margarin. A torta sem volt nagy csak 15 szeletes.

 A lapok még sütés előtt:

2012. szeptember 20., csütörtök

Csíkos - SAD 9. forduló

A SAD 9. fordulójának háziasszonya Praliné volt. A téma az őszi ruha divatból kiindulva csíkos vagy pöttyös díszítésű desszertek. Ez az ami pontosan nekem való :)))
Bár be kell vallanom töredelmesen erre a SAD fordulóra nem készültem előre, mint ahogyan az utóbi fordulókon nem is sikeredett játszanom ( persze ebben csakis én voltam a ludas:)).
Szóval amikor reggel leültem a gép elé Teller Zsuzsinál pöttyös mini tortákról olvastam ami egyenesen a játékra készült. Gondoltam most muszáj játszanom, méghozzá az Unoka húgom iskolai szülinapi köszöntőjére készült csíkos-rózsás tortával.

Íme:



A torta csokis volt, a burkolat céklalével színezett fondant. Gondolom már kitaláltátok h a díszítést kis plasztik csokival egészítettem ki. 



2012. szeptember 19., szerda

Kutyus


Azzal keresett meg egy Anyuka h a kislánya a 6. születésnapjára egy kutyus tortát szeretne. Kaptam is minta ként egy másik kutyusról képet, de úgy gondoltam az kicsit fiús. Keresgéltem és ez a torta lett a végeredmény:


Nem lőttem mellé a bátorságommal, a kis ünnepeltnek tetszett:)))





Persze fázisfotók most sem készültek.....csak egyszer jutott eszembe h lefényképezzem hol is tartok a forma kialakításával:


2012. szeptember 17., hétfő

Életjel...


Igen, már nagyon régen jelentkeztem. A legutóbb amikor "csendben voltam" kisebb egészség ügyi problémám adódott, jelentem az ellenőrző vizsgálatokon eddig nem találtak semmi hasonlót, rendben vagyok:))) 
A hallgatás fő ok most inkább csak az h elvesztem a dolgos hétköznapokban. 
Tombolt a nyár, házfelújítás, közben munka, ja és persze az elmaradhatatlan torták:))))) De most már összeszedem magam és rendes blogger leszek, rendszeresen hozom az elkészült tortácskáimat....remélem:) és persze megjegyzéseket is fűzök az olvasott posztokhoz:)))

Hoztam a legutóbb elkészült tortám:





Teller Zsuzsi köszönöm érdeklődésed nagyon jól eset:)))))